Juny 14, 2024

ajuntamentdaltvila

Poda de les palmeresL'Ajuntament d'Eivissa ha iniciat aquesta setmana el pla de poda i l'aplicació del tractament contra el becut vermell a les més de 620 palmeres que hi ha al municipi d'Eivissa. Els treballs, que s'inicien cada any durant l'hivern, s'estendran fins al mes d'abril.

Es tracta d'una poda molt especialitzada, en alguns casos són arbres de gran mida, i per això l'empresa i el personal que la dur a terme procedeixen d'Elx, Alacant.

La campanya de poda d'arbres viaris contempla la poda de 170 palmeres datileres, algunes palmeres canàries i també les 450 palmeres washingtònies que tenen alçades d'entre 3 i 25 metres. Els treballs també es realitzaran els diumenges per evitar molèsties aprofitant que el trànsit rodat i de vianants a la ciutat és més tranquil.

Des de la regidoria de Medi Ambient han explicat que enguany la poda s'ha començat a l'avinguda de Santa Eulària, la plaça del Parc i Dalt Vila i es continuarà, com un gran conjunt, per la resta del municipi, abastant les palmeres del carrer Aragó, la zona del Mercat Nou i del passeig Joan Carles I.

Pel que fa a les feines de poda, les palmeres datileres precisen un treball diferent i més complet, així com les washingtònies solament necessiten la poda de fulles seques i madures, la poda de palmeres datileres contempla la retirada de fulles, el repàs de la part superior, que és la part arrodonida sota la corona de fulles i finalitza amb l'aplicació d'un cicatritzant.

Una vegada s'hagin repassat les palmeres datileres, és un treball que cal fer cada any i forma part d'un manteniment habitual, seran defensades contra el Becut Vermell mitjançant tractament intern per injecció de producte homologat i autoritzat, amb el que es pretén protegir aquesta espècie.

Wpp