Juny 17, 2024

ajuntamentdaltvila

Visites terapèutiques al MACEUn grup de la Federació de Persones Sordes d'Eivissa i Formentera ha realitzat aquesta setmana la primera visita.

El Museu d'Art Contemporani d'Eivissa (MACE) ha posat en marxa el programa de visites terapèutiques en el marc del projecte didàctic del museu. Aquestes visites permeten apropar-se al museu des de la proximitat i ajuden a entendre l'art des d'un vessant emocional. Es tracta d'un programa inscrit dins del departament didàctic del centre. Amb el 'Museu Terapèutic', el MACE tracta d'ensenyar a veure l'art a través d'un mètode empíric i descobrir de quina manera l'art i el museu poden col·laborar a l'estabilitat i la felicitat personal. Aquest programa està obert a qualsevol persona interessada.

Precisament un grup de la Federació de Persones Sordes d'Eivissa i Formentera ha realitzat aquesta setmana la primera visita. Durant la seva visita, la Federació de Persones Sordes d'Eivissa i Formentera han treballat l'emoció bàsica de la por. La visita va començar amb una xerrada a la sala d'actes i després cadascuna de les persones van comentar quines eren les seves principals pors.

La directora del MACE, Elena Ruiz, els va ensenyar a identificar aquesta emoció i localitzar-la en una obra d'art de la col·lecció del museu. Una vegada localitzada, van descriure per què els semblava que en aquella obra resumia el seu sentiment de por. Després, la tasca va ser buscar una altra que condensés l'antídot davant aquest sentiment.

El grup va estar acompanyat durant la visita per la coordinadora de la Federació de Persones Sordes d'Eivissa i Formentera, Magdalena Provenzal, que va traduir tot el diàleg al llenguatge de persones sordes.
L'objectiu del Museu d'Art Contemporani amb aquesta nova activitat és contagiar el gust d'aquesta mena de creacions facilitant el procés mitjançat una metodologia adequada, lúdica i adaptada a tota la ciutadania. La intenció és implementar aquesta activitat durant els pròxims mesos.