Juliol 25, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

 Direcció: Av. de la Pau s/n cantonada amb el carrer de Sant Cristòfol.

 Telèfon: 971 397 600 (Ext. 24261)

 Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 Horari: Matins

 


 Què és el Casal d’Igualtat?


És un servei públic adscrit a la Regidoria d’Infància, Igualtat i Majors de l'Ajuntament d'Eivissa.
És un espai obert per a tota la ciutadania i agents socials del municipi: associacions, serveis públics, serveis privats, empresariat, centres educatius, etc.

 Des del 2019 comptam amb un conveni de col·laboració amb la Conselleria d’Afers socials i famílies del Govern de les Illes Balears, a través de l’Institut Balear de la Dona, per al funcionament del Casal d’Igualtat a Eivissa. L’objecte és: establir un marc de col·laboració entre l’Institut Balear de la Dona i l’Ajuntament d’Eivissa per al funcionament del Casal d’Igualtat a la casa de sa Colomina, al terme municipal d’Eivissa, i el manteniment de serveis de naturalesa essencial per a la igualtat entre dones i homes, i lluita contra la violència masclista.
Així mateix també comptam amb la subvenció directa que atorga el Ministeri d’Igualtat a través del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

 
Els objectius del Casal d’Igualtat són els següents:

    Dur a terme actuacions de sensibilització i prevenció de les violències masclistes d’acord amb les directrius del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.
    Fomentar i dinamitzar l’associacionisme femení.
    Fomentar l’organització de programes de sensibilització, informació i formació en matèria d’igualtat de gènere per a diferents públics.
    Dur a terme activitats de formació a la ciutadania, professionals, institucions i associacions en matèria d’igualtat i violència de gènere.
    Possibilitar la protecció davant casos d’agressió sexual mitjançant l’aplicació AGRESTOP.
    Formar i capacitar les dones en situació d’especial vulnerabilitat fomentant el seu empoderament.
    Mantenir el centre de documentació i l’arxiu bibliotecari específic d’igualtat.
    Proporcionar un espai a l’Institut Balear de la Dona a l’illa d’Eivissa per a l’impuls i desenvolupament d’accions pròpies en matèria d’igualtat i lluita contra la violència masclista.
 

Al Casal es presta:

El servei d’informació, foment, suport i espai per a l’associacionisme femení.
Punt d'informació sobre recursos públics (bàsics i especialitzats) de tot tipus que s'ofereixen a l'illa d'Eivissa.
Assessorament sobre aspectes formatius, de temps lliure, laborals, recursos socials, etc., per a la ciutadania i totes les persones físiques i jurídiques interessades
El servei d’assessorament i accions formatives en les matèries específiques d’igualtat i violència masclista.
És la seu de la plataforma AGRESTOP per a víctimes de violència sexual.
Organització de tallers i activitats de formació, capacitació i empoderament per a dones en situació d’especial vulnerabilitat.
Centre de documentació i arxiu bibliotecari especialitzat.