Mai 20, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

 

Adreça: av de la Pau s/n cantonada amb el c/ de Sant Cristòfol.

Telèfon: 971 39 76 00 Extensió: 24261.

Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Horari: Matins

 

Què és el Casal d’Igualtat?


És un servei públic adscrit a la Regidoria d’Infància, Igualtat i Majors de l'Ajuntament d'Eivissa.

És un espai obert per a tota la ciutadania i agents socials del municipi: associacions, serveis públics, serveis privats, empresariat, centres educatius, etc.

 Des del 2019 comptam amb un conveni de col·laboració amb la Conselleria d’Afers socials i famílies del Govern de les Illes Balears, a través de l’Institut Balear de la Dona, per al funcionament del Casal d’Igualtat a Eivissa. L’objecte és: establir un marc de col·laboració entre l’Institut Balear de la Dona i l’Ajuntament d’Eivissa per al funcionament del Casal d’Igualtat a la casa de sa Colomina, al terme municipal d’Eivissa, i el manteniment de serveis de naturalesa essencial per a la igualtat entre dones i homes, i lluita contra la violència masclista.

Així mateix també comptam amb la subvenció directa que atorga el Ministeri d’Igualtat a través del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

 

Els objectius del Casal d’Igualtat són els següents:

  1. Dur a terme actuacions de sensibilització i prevenció de les violències masclistes d’acord amb les directrius del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.
  2. Fomentar i dinamitzar l’associacionisme femení.
  3. Fomentar l’organització de programes de sensibilització, informació i formació en matèria d’igualtat de gènere per a diferents públics.
  4. Dur a terme activitats de formació a la ciutadania, professionals, institucions i associacions en matèria d’igualtat i violència de gènere.
  5. Possibilitar la protecció davant casos d’agressió sexual mitjançant l’aplicació AGRESTOP.
  6. Formar i capacitar les dones en situació d’especial vulnerabilitat fomentant el seu empoderament.
  7. Mantenir el centre de documentació i l’arxiu bibliotecari específic d’igualtat.
  8. Proporcionar un espai a l’Institut Balear de la Dona a l’illa d’Eivissa per a l’impuls i desenvolupament d’accions pròpies en matèria d’igualtat i lluita contra la violència masclista.

 

Al Casal es presta:

 El servei d’informació, foment, suport i espai per a l’associacionisme femení.

 Punt d'informació sobre recursos públics (bàsics i especialitzats) de tot tipus que s'ofereixen a l'illa d'Eivissa.

 Assessorament sobre aspectes formatius, de temps lliure, laborals, recursos socials, etc., per a la ciutadania i totes les persones físiques i jurídiques interessades

 El servei d’assessorament i accions formatives en les matèries específiques d’igualtat i violència masclista.

 És la seu de la plataforma AGRESTOP per a víctimes de violència sexual.

 Organització de tallers i activitats de formació, capacitació i empoderament per a dones en situació d’especial vulnerabilitat.

 Centre de documentació i arxiu bibliotecari especialitzat.