Juliol 02, 2022

ajuntamentdaltvila

La nova avinguda és molt +

+sostenible

Carril BiciAmb la incorporació d’un nou carril bicicleta al llarg dels 850 metres de la nova avinguda donam impuls al mitjà de transport que més s’adapta a les dimensions de la ciutat d’Eivissa i lliure d’emissions de CO2. També s’habilitaran 50 aparcaments per a bicicletes al llarg de l’avinguda per facilitar aquests desplaçaments.

 

+ accessible

Els passos de vianants de la nova avinguda seran a nivell, el que suposa més accessibilitat que l’actual per a persones amb mobilitat reduïda i gent gran. També s’incorporarà un camí per a persones invidents. Sense barreres, amb més bancs i més il·luminació. En definitiva, una avinguda per a tothom!

+ segura

Voreres gransEl projecte s’ha redactat amb criteris de perspectiva de gènere, es cerquen espais amples sense punts negres i amb una bona il·luminació, volem que tothom torni a casa amb seguretat. D’altra banda la semaforització, els nous passos a nivell, l’eliminació de la font i d’una filera d’aparcaments faran el trànsit dels cotxes més fluid i amb una reducció d’accidents.

 

+ eficient

Feim una profunda renovació de totes les infraestructures de serveis bàsics, separant les xarxes de sanejament i pluvials, amb nous col·lectors de sanejament i de pluvials, noves instal·lacions per a l’abastiment d’aigua i es substitueix i milloren les xarxes existents d’electrificació i telefonia, tot de manera soterrada.
La nova il·luminació també serà més eficient. Hem realitzat un estudi lumínic per analitzar les peticions dels comerciants i veïnat, i s’han previst 190 lluminàries de tipus LED, en dos tipus de postes d’enllumenat. També hi haurà il·luminació ornamental als carrers i bancs de les places.

+ saludable

L’ús de la bicicleta, a més de ser saludable, ajudarà a reduir el trànsit de cotxes i també es reduirà la contaminació ambiental i acústica que ha patit el veïnat des de fa dècades. També el foment dels trajectes a peu a espais renovats, més segurs i amables, faran de la nova avinguda un lloc més saludable,

La nova avinguda en xifres

850 metres de llargària
20 metres d’amplada
190 noves lluminàries LED
64 bancs
50 aparca-bicis
34 papereres
17 dispensadors de bosses per recollir excrements
148 elements d'arbrat i jardineria

Descobreix el projecte

Per a la transformació de la ciutat

La inversió de 4,5 milions d’euros serà un impuls per a la transformació de la ciutat i un impuls econòmic amb la contractació personal, que treballen en tres equips, al llarg d’un any per a l’execució de l’obra.

La remodelació de l’avinguda aportarà beneficis per a tota la ciutat i especialment per al veïnat i el sector comercial dels barris, impulsant l’economia local, augmentant la salut de les persones i protegint activament el clima.

Un renaixement al cor de la ciutat

Serà, sense dubte, un renaixement al cor de la ciutat, amb una imatge renovada a una de les principals vies de la ciutat, una de les més transitades per vianants i cotxes on, junt al vianant i la bicicleta, el petit comerç i la millora de la vida veïnal serà protagonista de la nova avinguda.

Amb un nou paviment, un nou carril bici, el nou enllumenat, nou i modern mobiliari urbà, nou clavegueram i nou arbrat a la nova avinguda.

La ciutadania també podrà disposar d’un nou carrer per a vianants, el de l’Arquebisbe Cardona Riera, sumam 850 metres quadrats per a vianants més a la nostra ciutat, amb bancs, arbrat i nou mobiliari a l’abast de tothom.

Què passa amb l'arbrat?

L'arbrat actual de l'avinguda d'Isidor Macabich, en la seva majoria es troba amb malalties que n’aconsellen la retirada, ja que podrien caure o s'haurien de retirar aviat com ha passat amb altres exemplars anteriorment. A primera vista no es veu, però diversos tipus de fongs maten l'arbre per dins, el debiliten i cauen. Per tant prioritzam la seguretat en una avinguda tan transitada.

Pel que fa a les arrels són tan grans que cerquen el seu espai i rompen el paviment deteriorant les rajoles o aixecant-les, de forma que són un perill i també una dificultat per a l'accessibilitat. A més, també deterioren la xarxa de sanejament. També cal tenir en compte que l'obertura de rases per millorar el sanejament, xarxa de telecomunicacions i serveis, malmetria tant les arrels que desestabilitzaria els arbres.

Per aquests motius, el més convenient per a la seguretat és substituir l'arbrat actual per unes espècies més adients.

El nou arbrat seran lledoners i Schinus molle, la seva distància amb les faroles permetrà que la il·luminació de l'avinguda sigui millor que l'actual ja que la seva alçada i distància no taparà les 190 noves lluminàries LED de la nova avinguda. Per tant es millorarà en seguretat per la planificació de la col·locació del nou arbrat.

A la nova avinguda hi haurà un total de 148 elements d'arbrat i jardineria en lloc dels 150 actuals.

La nova avinguda d'Isidor Macabich

Impulsam un canvi de model

La remodelació integral de l’avinguda d’Isidor Macabich forma part d’un conjunt d’actuacions per fer d’Eivissa una ciutat més moderna i centrada en els vianants.

Algunes d’aquestes actuacions ja estan realitzades com l’adequació per a vianants del passeig de Vara de Rey i la plaça des Parc, la reforma del passeig de ses Figueretes, el nou tram de carril bicicleta a l’avinguda de Bartomeu Rosselló, que connectarà amb el d’Isidor Macabich fins a l’E-10, i l’ampliació de voreres a l’Eixample, entre d’altres.

Volem fer més amable la ciutat per al vianant, els infants i les persones grans, i més segura per a les bicicletes.

Una nova mobilitat per dependre menys del cotxe privat i donar alternatives més sostenibles i saludables.

Com es farà l'obra?
L’obra de remodelació de l’avinguda d’Isidor Macabich avança per grups d’illes. En primer lloc s’obren les rases als dos costats de l’avinguda per instal·lar les noves canonades de sanejament. Seguidament, es tapen les rases i s’instal·len les canonades d’abastiment d’aigua i les esteses soterrades del nou enllumenat públic.
Posteriorment es començarà la rasa més important, que és la de pluvials; s’obrirà una vegada finalitzi la instal·lació de fontaneria i enllumenat. En tot moment es mantindrà el carril de circulació i les dos voreres de vianants de 2 metres als costats.

Una vegada acabades les instal·lacions soterrades, s’omplen les rases i l’obra es desenvolupa a nivell de carrer. Aquest serà el moment en què es comenci la part de l’obra més visible, intervenint en les voreres. Posteriorment i per acabar l’obra, es col·locaran tots els elements de mobiliari urbà, el nou arbrat, l’asfaltat i la construcció del carril per a bicicletes.

Enllaç a:
· Díptic informatiu

Projectes desenvolupats dins la subvenció en matèria de prevenció, reutilització, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus per a l’any 2021 del Consell Insular d’Eivissa

Consell d'Eivissa

- “Reparació i posta a punt dels equips de contenidors soterrats situats a Av. Los Andenes,16, carrer Guillem de Montgrí, carrer Riambau, carrer Antoni Palau, carrer Josep Verdera” per import total de 11.894,30€

- “Actuacions associades a la implantació de la recollida de matèria orgànica al municipi”, per import total de 27.501,26€

Projectes subvencionats al 100% pel Consell Insular d’Eivissa: Departament de Presidència i Gestió Ambiental

 

Bons Patrimoni Mundial

Els Bons Eivissa Patrimoni Mundial són una iniciativa de l'Ajuntament d'Eivissa per a celebrar el 22 aniversari de la declaració d'Eivissa Patrimoni Mundial i fomentar el turisme interessat pels valors culturals i patrimonials de la ciutat.

La regidoria de Turisme i Comerç ha previst un total de 3.000 bons per a obsequiar als residents de Balears amb 22 euros, que se sumaran als 100 euros dels bons turístics que promou el Govern balear per a incentivar els viatges interilles.

Els bons seran per als residents a Mallorca, Menorca i Formentera que visitin un mínim de dues nits la ciutat i s'allotgin en un establiment del municipi amb la reserva realitzada mitjançant una agència de viatge adherida al projecte dels bons turístics del Govern.

Els Bons Patrimoni es podran gastar en els comerços i restaurants de la ciutat d'Eivissa adherits a la campanya, entre l'1 de setembre i el 15 de novembre.

Una vegada en el seu allotjament, els visitants obtindran un codi QR amb el que podran aconseguir els bons, que es lliuraran en l'oficina d'informació turística situada a La Cúria, a Dalt Vila. Contacte: Plaça de la Catedral, s/n; Tel: +34 971 399232; correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Els establiments adherits a la campanya es podran localitzar a través del mapa inclòs en el codi QR. Cada bo s'haurà de gastar per complet en el comerç triat.

Medi ambient
Nombre d`articles:
21
Agenda Local 21
Nombre d`articles:
7
Butlletí Agenda Local 21
Nombre d`articles:
1
Agenda Local 21 Organització
Nombre d`articles:
4
Agenda Local
Nombre d`articles:
1
Gestió
Nombre d`articles:
1
Platges
Nombre d`articles:
4
Urbanisme
Nombre d`articles:
6
Patrimoni
Nombre d`articles:
25
Declaració Unesco
Nombre d`articles:
1
Museus
Nombre d`articles:
7
Consorci
Nombre d`articles:
2
Història de la ciutat d'Eivissa
Nombre d`articles:
1
Béns catalogats
Nombre d`articles:
4
Espais d'interés
Nombre d`articles:
9
Mobilitat
Nombre d`articles:
9
Policia Local
Nombre d`articles:
1
Vies públiques
Nombre d`articles:
7
Comerç
Nombre d`articles:
8
Salut Pública
Nombre d`articles:
2
  • 1