L’Ajuntament d’Eivissa organitza una escola d’estiu al centre social de sa Miranda per apropar el descobriment del món laboral als infants. Durant l’any s’ha posat en marxa un nou servei de reforç escolar amb l’adquisició de 5 Chromebooks pels infants de sa Penya.
L’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat una escola d’estiu al centre social de sa Miranda per als mesos de juliol i agost. Es tracta d’activitats lúdiques que estaran relacionades amb la temàtica de professions i amb l'objectiu d'acostar en els infants dels barris de Dalt Vila, sa Penya i la Marina la descoberta del món laboral.
La regidora de Benestar Social, Carmen Boned, ha explicat que ‘hi haurà activitats i pràctiques setmanals de diferents professions. Cada setmana es dedicarà a un ofici i els infants tindran les activitats dirigides en aquesta professió. A més, estaran acompanyats per una persona que es dedica en a l’ofici que es tracti’. Boned ha recordat que ‘durant tot l’any treballam amb aquests infants tant a l’àmbit socioeducatiu com la part comunitària. La intenció és aconseguir millorar la convivència i interacció entre totes les persones residents a aquesta zona i que despertar un interès comú de millorar el barri’.
Durant el mes de juny s’ha dut a terme un taller de cuina; una gimcana pels comerços del barri o una recollida de fems a la platja de Talamanca. A més, s’han organitzat activitats com jocs i contacontes amb motiu de Sant Joan.
Des de la regidoria de Benestar Social s’ha explicat que dins el programa socioeducatiu es realitzen activitats de reforç escolar i lúdiques, com teatre i sortides amb els nens i nenes. A més, enguany l’Ajuntament d’Eivissa ha posat en marxa durant el curs escolar un nou servei de reforç escolar al centre amb l’adquisició de 5 Chromebooks que han utilitzat els infants del barri de sa Penya. Una acció amb la qual s’ha dotat de ferramentes i noves competències als infants per tal que aprenguin a adaptar-se als canvis digitals.
L’objectiu és facilitar l’accés a l’aprenentatge, en un moment en que l’aprenentatge a distància a través de mitjans digitals, garanteix la continuïtat educativa els infants i facilita aquesta tasca a les famílies.
Quant a la part comunitària, els divendres a la tarda hi ha activitats d’oci saludable amb les famílies.
Els objectius d'aquestes accions són millorar les competències curriculars, les habilitats personals i la cura personal de les nenes i nens del barri i proposar dinàmiques comunitàries que afavoreixin la convivència de totes les persones residents donant valor a l'entorn que conforma el barri i el respecte en l'ús de l'espai públic.