abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Grup CIutats PatrimoniDijous 4 de juny de 2020.- La Comissió de Turisme del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, reunida aquest matí de forma telemàtica, ha aprovat la posada en marxa d'una campanya publicitària adreçada al mercat nacional que es va a desenvolupar de juny a desembre de 2020.

Segons ha explicat el president del Grup i alcalde d'Eivissa, Rafael Ruiz, "destinarem una inversió de 243.000 euros a la promoció de les nostres ciutats en els diferents territoris del país, ja que som un Grup de 15 ciutats els cascos històrics de les quals són Patrimoni Mundial per la Unesco, però de vegades els espanyols desconeixen els nostres tresors. En aquesta fase de nova normalitat, en què viatjarem de forma diferent, volem que els nostres visitants coneguin tots els recursos monumentals i naturals que ofereixen les nostres ciutats, que a més que a més són destinacions turístiques properes i segures".

El president del Grup ha afegit que la cancel·lació de la promoció en fires internacionals de turisme ha permès realitzar aquesta inversió: "Sabem que aquest any hi ha ganes de viatjar i d'una manera diferent. Atès que tots anem a viatjar més dins de les nostres fronteres, hem triat tres ciutats importants i amb gran volum de població com són València, Madrid i Bilbao per una campanya de publicitat que també es desenvoluparà en els mitjans de transport i més concretament en les estacions de metro, autobusos i mobiliari urbà perquè els seus ciutadans sàpiguen de nosaltres".

A la reunió, el president del Grup ha recordat que ja s'ha traslladat al Govern d'Espanya la petició que es millori la connectivitat ferroviària, aèria i marítima per a les destinacions amb el segell de la Unesco. En la mateixa línia, ha assenyalat que "sabem que Turespaña va llançar una campanya per al territori nacional en què també estarà present la riquesa patrimonial de les nostres ciutats i volem agrair el canal fluid de comunicació que hem mantingut amb la ministra de Turisme i la secretària d'Estat en aquests temps d'incertesa".

Dins de la política d'aliances del Grup també figuren entitats com Paradors, Xarxa de Ciutats AVE o Madrid Destino. Segons ha explicat Rafael Ruiz, "estam treballant per renovar convenis i en comunicació constant amb tots ells i esperem tenir bones notícies per impulsar diferents iniciatives de col·laboració. Entre elles, renovarem el conveni amb l'Ajuntament de Madrid al mes de juliol i de forma presencial, ja que la capital és una referència estratègica, eix de connexió per a tots nosaltres i un important mercat emissor de viatgers".

Després d'enviar un missatge de condol a tots els familiars, amics i persones properes a les víctimes del COVID-19, el president del Grup ha destacat que "tots hem estat molt preocupats pel dia a dia a les nostres ciutats i hem compartit moments molt difícils, per això ens solidaritzem amb totes les persones que han patit la malaltia de prop".

D'altra banda, el president ha animat a participar en la celebració de 'La Nit del Patrimoni': "Tot i que s'han hagut de suspendre molts esdeveniments que el Grup tenia planejats, estam il·lusionats per celebrar una de les nostres iniciatives estel·lars el 12 de setembre: Festival de Dansa Escena Patrimoni i totes les activitats que tendran com a escenari els nuclis històrics de les nostres ciutats en el marc d'un esdeveniment de referència i consolidat en el panorama cultural del nostre país, com és La Noche del Patrimonio, La Nit del Patrimoni, A Noite do Patrimoni".

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, que va celebrar el 2018 el seu XXV aniversari, té com a objectiu actuar de manera conjunta a favor de la conservació, la posada en valor i la promoció turística de les 15 ciutats espanyoles els nuclis històrics de les quals estan inscrits en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.