abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Eivissa MedievalLa XXIII edició d’Eivissa Medieval es celebrarà del 12 al 15 de maig amb més d'una vintena d’actes culturals i prop d’un centenar de parades.

L’alcalde d’ Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor de Festes, Ricard Clivillé, han presentat el programa d’Eivissa Medieval que tindrà lloc des del dijous 12 fins al diumenge 15 de maig. Eivissa Medieval torna al barri de Dalt Vila després de dos anys sense poder celebrar aquesta festa que commemora la declaració d’Eivissa com a Patrimoni de la Humanitat.

Eivissa Medieval, que enguany celebra la edició numero XXIII, arrancarà el pròxim dijous dia 12 de maig a les 19 hores amb l’espectacle inaugural ‘La ciutat de la fantasia’, des del Portal de ses Taules.
L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘aquesta festa és un dels esdeveniments més importants que es realitzen a la nostra ciutat i, després de 23 anys, es consolida com una cita cultural i lúdica, amb la que volem acostar el nostre patrimoni a la ciutadania. Precisament, una de les senyes d'identitat d'Eivissa Medieval, i que la diferencia de festes similars a altres indrets d'Espanya precisament l’ampli program cultural amb exposicions, espectacles al carrer de més de 20 companyies i les 95 parades al llarg de tot el recorregut’.
‘Eivissa Medieval, comptarà amb un ampli programa cultural, amb una cura cap al medi ambient, amb una part educativa i també lúdica. Així que convidam a la ciutadania a participar de totes elles i a gaudir amb responsabilitat d’aquesta nova edició’, ha afegit l’alcalde d’Eivissa.
Per la seva banda, el regidor de Festes, Ricard Clivillé, ha explicat la programació d’Eivissa Medieval, i ha dit que ‘ la programació cultural la dividim en dos grans blocs: els espectacles de carrer o itinerants, amb més de 20 companyies diferents i els concerts, exposicions i obres de teatre, amb una selecció de companyies i grups locals, balears i nacionals.
En total, s’han programat més de 20 activitats culturals, de les quals 14 son companyies i artistes locals.
El recinte històric s’ha dividit en 10 zones diferents on es podran trobar des de tallers tradicionals, artesans i menjar, atraccions i zones infantils, recreacions històriques i campament púnic. Eivissa Medieval comptarà amb 95 parades, de les quals 65 són d’artesania i 30 d’alimentació, parades dels artesans locals, 12 grups d’animació, teatre, música, circ, 4 exposicions, 30 tallers d’oficis i activitats infantils.

Enguany tindrà lloc la tercera edició del concurs de parades, una cita en la que hi participen els paradistes de la ciutat i que estimula la participació i la creativitat dels artesans a l’hora d’exposar els seus productes a la parada d’Eivissa Medieval.

D’altra banda, una de les novetats d’enguany és la recreació d’una vila medieval al parc Reina Sofia. Per a això s'utilitzaran reproduccions de cases antigues, un castell i petits carrers on es realitzaran espectacles de teatre i dansa, artesans, lluitadors, i amb personatges del poble que mostraran la vida quotidiana i les activitats més rellevants. També hi haurà reproducció d'oficis de l'època i un campament Aquest espai estarà obert al públic amb un horari de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.
Eivissa Medieval també s’ha portat als centres escolars del municipi amb una unitat didàctica que treballaran als col·legis, els infants de 9 a 12 anys, i una oferta de recreació històrica amb recorregut teatralitzat per Dalt Vila.
Altra de les novetats d’Eivissa Medieval té a veure amb l’eliminació de plàstics. Per aquest motiu, s’han preparat 10.000 borses de paper que es repartiran entre els artesans locals i també s’ha informat als paradistes de l’obligatorietat d’utilitzar vaixelles compostables.
Al llarg dels quatre dies que dura Eivissa Medieval hem programat més de 20 activitats culturals diferents perquè creiem que el programa cultural és molt necessari en aquesta festa.
En teatre, destaca la Companyia d’Arts i Oficis i la Companyia de Teatro Artes Pavón. La música també és molt important, es compta amb la Schola Antiqua, amb cant gregorià, considerat el millor grup de cant gregorià d'Espanya;la Banda Simfònica, que enguany actuarà al Mercat Vell; el concert d'òrgan a càrrec d’Adolfo Villalonga o els grups de cant Trobairitz i cant i corda, Antic Balàfia Ensemble; Danses àrabs amb Nur Banú o dances medievals amb les alumnes de Sabrina Dance Center.
També es compta amb la participació dels Cossiers de l’Escola de Música i Dansa de Mallorca, els abanderats de Tortosa, entre d’altres. Com no pot faltar en tots els grans esdeveniments, també tindrem ball pagès el dissabte a les 19 hores a càrrec de sa Colla de sa Bodega a la plaça de la Constitució i el diumenge, a la mateixa hora i lloc, a càrrec de sa Colla de Vila.

En coordinació amb el MAEF s’ofereixen dues visites teatralitzades a la Necròpolis de Puig des Molins, de manera gratuïta, prèvia reserva i l’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera ofereix una exposició a la Sala Refectori de l'Ajuntament anomenada ‘Universitat, Jurats i Oficials’, que es podrà visitar d’11 del matí a 19.30 hores.

Els infants tenen un gran protagonisme en Eivissa Medieval, perquè la gaudeixen molt, així es podran trobar espectacles de màgia, contacontes, titelles, teatre familiar des del divendres fins al diumenge en horari de mati i tarda. Els grups d’animació recorreran tot el barri històric des de les 11.30 hores fins els 14.30 hores i des de les 18 fins a les 23 hores.

Pel que fa la mobilitat, hi haurà tres línies d'autobús gratuït que passaran pels aparcaments dissuasius de la ciutat, fins a es Soto, des de les 10 fins a les 15 hores i des de les 17 fins a les 22 hores. Recomanem que tothom que s’apropii a Eivissa Medieval,deixi els cotxes als aparcaments d’Es Gorg, el de Gesa, les piscines de Can Misses, i Multicines on disposen de milers de places d’aparcament i per on passaran les línies d’autobus.

El pressupost d’enguany per a celebrar Eivissa Medieval ha estat de 150 mil euros.

Enllaç a:
· Programa Eivissa Medieval en pdf

Wpp