abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Camp de VoluntariatL’activitat ‘Eivissual’22’ està dirigida a joves d’entre 18 i 30 anys i les inscripcions ja estan obertes.

L’Ajuntament d’Eivissa oferirà de l ’1 al 15 de setembre el camp de voluntariat ‘Eivissual’22’, un taller dirigit a joves d’entre 18 i 30 anys on es combinaran activitats lúdiques, formatives i de temps lliure amb la realització d’intervencions artístics a l’entorn d’Eivissa. L’activitat, que tindrà lloc a Can Tomeu, s'emmarca dins la campanya d’estiu 2022 de voluntariat juvenil de l’Institut Balear de la Joventut i les inscripcions ja estan obertes. Les persones interessades a inscriure’s poden consultar la informació a la web http://ibjove.caib.es i al telèfon 971 17 89 65.

El regidor de Joventut, Ricard Clivillé, ha explicat que ‘el camp de voluntariat està obert a joves de totes les Illes Balears i també d’altres comunitats autònomes interessats en potenciar les seves capacitats creatives i conèixer una Eivissa diferent, fora dels estereotips pels quals es coneix l’illa. L’objectiu d’aquest camp és potenciar les capacitats creatives dels joves i a la vegada aprendre de patrimoni històric’.

Al camp ‘Eivissual’22’ els participants es convertiran en autèntics productors visuals realitzant activitats de vídeo, fotografia i moda sostenible. Així mateix, es realitzarà un videoclip, en el qual els participants crearan els vestuaris, prepararan el guió literari i tècnic i tot el material previ necessari, per a finalment executar l'enregistrament del vídeo. Durant el campus també s'elaborarà una guia de turisme alternatiu de la ciutat d'Eivissa.

El programa de voluntariat de l’Institut Balear de la Joventut inclou un total de 122 places en 54 camps de voluntariats a diferents comunitats autònomes i 90 places més en 9 camps de distinta temàtica a les Illes Balears. L’oferta recull activitats per diferents franges d’edat entre 15 i 30 anys.

Un camp de voluntariat és una activitat en la qual un grup de joves, d’entre 15 i 30 anys, de diferents comunitats autònomes o d’altres països, es comprometen voluntàriament i desinteressadament a desenvolupar, durant un període mínim de dues setmanes, un treball de projecció social que reverteixi en benefici de la

comunitat en la qual té lloc, que es combina amb activitats complementàries.
Els camps de voluntariat ofereixen la possibilitat de conèixer nous llocs i formes de cultura, a més de compartir experiències i col·laborar amb altres joves de realitats diferents constituent un mitjà per fomentar valors com la convivència, la tolerància, la solidaritat, la participació i l’aprenentatge intercultural.

Wpp