abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament EivissaL’Ajuntament d’Eivissa acull el pròxim dijous 28 d’abril, de 17.00 a 18.30 h, la reunió del Pacte de les Alcaldies per al Clima i l’Energia amb l’objectiu de generar debat ciutadà per la realització del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES).

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Eivissa, Jordi Salewski, ha assenyalat que 'davant la situació d'emergència climàtica que estam vivint, l'Ajuntament d'Eivissa s'ha organitzat per a elaborar el Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible i per això necessitam la participació ciutadana de tothom el que vulgui anar a participar i ajudar-nos a acabar aquest document amb tota la informació necessària per afrontar les reptes davant el canvi climàtic'.

El Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia és del principal moviment europeu en el qual participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO₂ en un 40% abans de 2030, millorar l'eficiència energètica, utilitzar fonts d'energia renovable en els seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.
L’Ajuntament d’Eivissa es va adherir en maig de 2020 amb tres compromisos: dur a terme un inventari d'emissions de referència i una avaluació de riscos i vulnerabilitats derivats del canvi climàtic; elaborar un Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible i crear un informe de situació almenys cada dos anys a partir de la presentació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible amb finalitats d'avaluació, seguiment i control.

Durant la jornada del dijous s'explicarà què és el Pacte de les Alcaldies per al Clima i l'Energia, quins objectius persegueix el PAESC, quins són els passos a seguir per a la seva realització i en quin punt del mateix es troba Eivissa.
Així mateix, hi haurà panells oberts de participació en els quals es treballarà per grups i en els quals s'abordaran temes com el foment de l'estalvi i eficiència energètica i cultura energètica, la producció d'energies renovables a nivell local; la mobilitat sostenible i l'adaptació al canvi climàtic i lluita contra la pobresa energètica.

A més, s’ha elaborat una enquesta que es pot realitzar a l'enllaç: Formulari de google amb l'objectiu de recollir informació de la ciutadania per a la elaboració del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PACES). La intenció es que tothom el que vulgui aporti informació en relació a la priorització d'accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic i proposi accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic a incloure en el Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PACES).

La reunió, que tindrà lloc a les instal·lacions municipals del CETIS, serà una jornada participativa i està oberta tant a ciutadans com a entitats que vulguin col·laborar amb la elaboració del PACES.

Wpp