Mai 28, 2022

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Signe guies al MACEEl Museu d'Art Contemporani d'Eivissa incorpora la 'signe-guia', un sistema pioner d'accessibilitat a les obres d’art del MACE per a persones sordes.

El Museu d'Art Contemporani d'Eivissa (MACE) ha posat en marxa un sistema pioner d'accessibilitat per a persones sordes a les seves instal·lacions. La iniciativa s'ha dut a terme amb la col·laboració de la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears (FSIB).

El sistema de 'signe-guia' proporciona una visita pel museu amb explicacions de la seva directora, Elena Ruiz, sobre diverses obres, interpretades en llengua de signes, tant espanyola com en el sistema de signes internacional, donant-li un caire subjectiu per tal de fer arribar l'art a tothom. Aquest sistema, al que es pot accedir a través del telèfon mòbil amb un codi QR, ha estat dissenyat per Magdalena Provensal, intèrpret de llengua de signes de la FSIB a Eivissa.

'Quan parlam d'accessibilitat tots pensam en barreres arquitectòniques, però existeixen altres tipus de barreres. Les persones sordes es troben diàriament amb les barreres de comunicació, i és per això que s'ha implementat una sign-guia, per tal de donar independència, accés a la informació, a la cultura, a la història... per a totes les persones sordes residents, i no residents a l'illa d'Eivissa' ha explicat la directora del MACE.

El sistema està dissenyat perquè també pugui ser usat per les persones sense problemes d'audició, ja que compta amb veu i subtítols per facilitar que tot i totes puguin gaudir de l'art.