abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

sinimagen

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí l'obertura del termini per a la sol·licitud de les ajudes directes al sector comercial afectat per l'obra de remodelació de la nova avinguda d'Isidor Macabich amb un pressupost de 500.000 euros.


Hi haurà dos tipus d'ajudes, les dirigides a petits i mitjans comerços situats a planta baixa o peu de carrer de l'avinguda Isidor Macabich, amb l'entrada principal o l'aparador situats en aquesta avinguda, donades d'alta al cens d'empresaris, professionals i retenidors de l'Agència Estatal de l'Agència Tributària abans de l'any 2019, i que justifiquin pèrdues del 30% en comparació als ingressos obtinguts durant l'exercici de l'any 2019, any de referència econòmica anterior a la pandèmia, amb quantitats màximes són de 6.000,00 € per sol·licitant.

L'altre tipus d'ajuda és la relativa a les activitats econòmiques dels negocis situats a l'avinguda i de recent creació, és a dir, les donades d'alta al Cens d'empresaris, professionals i retenidors de l'Agència Estatal de l'Agència Tributària durant algun dels anys: 2022, 2021, 2020 i 2019, que rebran les quanties màximes de 4.000,00 € per sol·licitant.

Aquests dos tipus d'ajudes, recomanades per l'Associació de comerciants de l'avinguda d'Isidor Macabich, és una de les mesures adoptades per l'Ajuntament d'Eivissa per tal de minimitzar les pèrdues que hagin pogut ocasionar les obres de la nova al petit i mitjà comerç de l'avinguda.

Sol·licitud d'ajudes

La sol·licitud d'aquestes ajudes es podrà fer una vegada es publiqui la convocatòria d'ajudes al BOIB, prevista per aquest dissabte dia 15 d'abril. Per tant, les empreses interessades podran sol·licitar-les a partir de dilluns 17 d'abril i disposaran de 10 dies hàbils per a la seva petició, fins al dia 28 d'abril (inclòs).

Per tal de facilitar la presentació d'aquestes sol·licituds d'ajuda, l'Ajuntament d'Eivissa posa en marxa, a partir del pròxim dilluns dia 17 d'abril al Viver d'Empreses, un servei amb cita prèvia perquè els comerciants puguin demanar dubtes i presentar les seves instàncies de sol·licitud amb horari de 8.30 hores a 10.00 hores i de 14.00 a 15.00 hores, coincidint amb horaris que els comerciants tenen els negocis tancats per tal de poder ser atesos. Les cites prèvies es poden sol·licitar a través de la seu electrònica i per telèfon.
El telèfon de contacte per a la petició de cita és el del Viver d'Empreses, ubicat al carrer de l'Arquebisbe Cardona i Riera, al número 971 39 75 33

Les ajudes es podran sol·licitar també per via telemàtica, a la seu electrònica de l'Ajuntament d'Eivissa https://eivissa.sedelectronica.es/

Altres mesures acordades per tal de minimitzar l'impacte que hagin pogut produir les obres a la nova avinguda han estat l'exempció del pagament de la taxa d'ocupació de via pública durant el temps que duri l'obra i la reducció del 50% de les taxes de fems per a tots els negocis de l'avinguda a més de la posada en marxa dels bons gratuïts d'aparcament al CETIS.

Pel que fa a les feines de finalització de l'obra de la nova avinguda, durant aquesta setmana s'està realitzant l'asfaltatge final, coincidint amb la setmana de vacances escolars. L'asfaltatge final ja s'ha produït al primer tram de l'avinguda i el carrer Madrid, transversal a l'avinguda, ja ha quedat obert al trànsit. Durant el dia d'avui quedarà obert al trànsit l'encreuament de la plaça d'Enrique Fajarnés.

D'altra banda, durant les feines d'asfaltatge, des de l'Ajuntament d'Eivissa es demana la col·laboració als vianants i que s'utilitzin els passos habilitats per a la seva pròpia seguretat i la bona execució dels treballs.

Wpp