abril 24, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

CT1L’Ajuntament d’Eivissa ha lliurat avui els horts urbans a les persones usuàries que han obtingut una parcel.la. El lliurament ha estat a càrrec de l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i del regidor de Medi Ambient, Jordi Saleswki. L’alcalde d’Eivissa ha donat l’enhorabona a totes les persones que han acoseguit aquests horts que tenen una finalitat social, integradora, d’oci i participativa i que dinamitzaran el barri i ofereixen una activitat saludable a les persones que els utilitzin i les seves famílies’.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ha destacat que aquest projecte que es posa en marxa per primera vegada a l’illa ‘fomenta l'autoconsum d'aliments, proporcionarà coneixements relacionats amb l'agricultura i ajuda a crear ambients més sostenibles promoguen pràctiques més saludables per a les ciutats’.

Ct2La superfície de la zona d'actuació a la finca és de 3.806 m², delimitada per un clos perimetral. Està formada per 48 parcel·les individuals, entre 30 i 50 m² cadascuna i 1 parcel·la de tallers de 345 m², aproximadament. La zona comuna compta amb una àrea de descans amb taules de pícnic i ombreig, dos mòduls destinats a bany i un mòdul de magatzem, zona de compostatge i residus, i taules de cultiu.  
 
Les parcel·les s’han distribuit per trams d’edats, de 18 a 40 anys, de 41 a 64 i majors de 65 anys. També hi ha parcel·les destinades a associacions de l'àmbit del benestar social. L'adjudicació de l'ús privatiu de cadascun dels horts s'atorga per un període de 2 anys i el tipus d'agricultura que es practicarà serà tradicional i ecològica.

Amb la posada a la disposició d'aquest espai, l’Ajuntament d’Eivissa pretén que diferents sectors de la població adoptin una actitud activa en el seu temps lliure i d'oci, alhora que es potenciïn valors saludables, socials i ambientals, fomentant la col·laboració i la comunicació entre persones. Els horts eco-socials són també espais educatius, i constitueixen una eina fonamental per a l'educació ambiental.
 
ct3L'obertura de l'hort municipal de la finca de Can Tomeu serà de dilluns a diumenge de 08.00 a 19.00 hores de l'1 de novembre al 30 d'abril i de 08.00 a 21.00 hores de l'1 de maig al 31 d'octubre.

Els horts urbans de la finca de Can Tomeu han estat cofinançats pel Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER)

 

 

Wpp