mac@eivissa.es · 971 302 723

Focus III

L’exposició MACE Focus III, a les dependències del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE), i té l’objectiu de mostrar els fons artístics que amb caràcter anual se sumen a les col·leccions del museu. En aquestes exposicions sempre s’integren obres d’anys passats que, com a amfitrions, donen la benvinguda a les noves obres.

Igual que es va fer a l’edició anterior -MACE Focus II- aquesta exposició incorpora una selecció de materials arqueològics apareguts en l’excavació que, als efectes d’ampliar el museu, es desenvolupà entre 2007 i 2011 al solar previst per a l’edificació.

«És una exposició que lliga el passat del lloc on ens trobem amb la contemporaneïtat de l’art. Aquí veiem les darreres adquisicions del museu en combinació d’aquestes altres peces que es van trobar aquí. És una manera fantàstica de viure la història en directe, d’on venim i a on anam» ha explicat el president del Patronat MACE i regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur.

«És una exposició amb un argument, com totes les del MACE. La base principal és la integració de les obres noves que s’han adquirit aquest any, i com obres de la col·lecció del museu i que usualment no estan exposades, lis donen la benvinguda i les acullen en un relat museístic» ha comentat la comissària de l’exposició i directora del MACE, Elena Ruiz.

Aquesta exposició inclou peces d’artistes com Erwin Bechtold, Marcel Floris, Gilbert Herreyns, Hans Hinterreiter, Don Kunkel, Pavel Makov, Rainer Pfnür, Juan Uslé i Felix Waske. Entre les restes arqueològiques que es mostren es poden trobar peces de ceràmica -incloses algunes àmfores- que pertanyen des de l’època fenícia -segle VI a.c.- fins a la medieval islàmica -s.XII-.

«Són objectes de la cultura material domèstica. Trobes principalment vaixelles, restes concentrades en abocadors on es llençaven aquests elements. Però dins les ceràmiques trobem totes les vaixelles domèstiques, estris de cuina o recipients industrials com les àmfores» ha comentat la tècnica de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Rosa Gurrea.

El MACE està obert al públic en horari de 10 h a 14 h i de 17 h a 20 h, de dimarts a divendres i de 10h a 14h dissabtes i diumenges · Dilluns tancat.

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es