Desembre 03, 2021

ajuntamentdaltvila

Espectacles amb venda o reserva d'entrades online

  • 1

Viu la Posidònia

Del 24 de setembre al 15 de desembre | Podeu consultar totes les activitats des del programa adjunt
Activitats mediambientals i educatives 

L'Ajuntament d'Eivissa celebra la cinquena edició del programa Viu la Posidònia amb la sostenibilitat, la protecció de la biodiversitat i la conscienciació sobre la importància de protegir la posidònia enfront del canvi climàtic, com a grans reptes.

Enguany, la iniciativa es perllongarà fins al 15 de desembre i estarà composta per cinc grans seccions que oferiran una àmplia varietat d'activitats, exposicions, tallers educatius, gastronomia i premis per a conscienciar sobre la importància de la planta marina.

Amb l’impuls de les regidories de Medi Ambient i de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, el programa Viu la Posidònia, ofereix activitats com immersions fotogràfiques, visites en caiac i paddle surf, en la secció ‘Naturalesa’; activitats de conscienciació ciutadana i ecoturisme, en la secció de ‘Educació’; exposicions de joieria que interpreten la posidònia com una joia a preservar, en l'apartat ‘Art’; menús en restaurants del municipi, amb la proposada ‘Gastronomia’ i concursos en les xarxes socials amb els ‘Premis Posidònia’.

Naturalesa
La secció ‘Naturalesa’ oferirà immersions en la posidònia per a captar imatges de la planta mil·lenària i la seva floració, a més de visites en caiac i activitats de paddle surf a les platges de ses Figueretes, Talamanca i Platja d'en Bossa.
La informació a les personesnes participants es facilita en diferents idiomes.

La regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha volgut destacar que ‘enguany com a novetat s’inclouen activitats especifiques per a treballadors i treballadores de hotels i restaurants de la ciutat perquè pensam que aquest sector és fonamental que conegui els nostres bens patrimoni per poder recomanar aquestes activitats i fer que valorin la seva importància per tal de fer-la arribar als clients dels seus establiments. Són la porta d’entrada del sector turístic i volem que participin en aquest programa per tal de donar-li difusió’.
Les immersions fotogràfiques sortiran des del port Marina Botafoc i les excursions en piragua, des de la platja de ses Figueretes, i a més comptaran amb dues jornades dedicades a les famílies amb nens de 10 a 17 anys i amb necessitats especials, ja que hi haurà monitors experts.
També hi haurà paddle surf a Platja d’en Bossa, a Talamanca i ses Figueretes.
Per a totes aquestes activitats, que es realitzen principalment en cap de setmana, es poden reservar les places en el telèfon 971 399 232 o el correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Educació
En la secció ‘Educació’, la regidoria de Medi Ambient impulsa noves activitats educatives i de conscienciació, en col·laboració amb entitats locals i professionals del sector.
Així tindrà lloc l'activitat ‘Posidònia Power Kids’ amb una macrojornada de neteja organitzada pel GEN-GOB i el músca Albert Oliva en col·laboració amb els centres educatius, i un taller artístic creatiu i mediambiental de reutilització de residus per a la creació d'instruments i la posada en escena d'un musical. Aquetes activitats estan emmarcades els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Les reserves es poden realitzar al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
També es realitzaran activitats d'ecoturisme amb la biòloga doctora en gestió del medi ambient, Teresa Marí, per a explicar la relació entre la lluna i el creixement de la posidònia i les marees. Es tracta d’una activitat dirigida a un públic familiar, amb una edat mínima de 6 anys. També es podrà observar els estrelles amb un telescopi. Les dates previstes per aquesta activitat són el 9 d’octubre i el 13 de novembre a Talamanca i Marina Botafoc.
Les reserves es podran fer al 971 399 232 o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Una altra iniciativa d'ecoturisme serà una ruta circular guiada per ses Feixes amb Amics de la Terra els diumenges 10 d'octubre i 14 de novembre. Durant la ruta, els participants descobriran la història de la zona humida, podrán observar la flora i la fauna i, a la planja, l’activitat es centrarà en les restes de Posidònia Oceàica i en explicar la funció esencial per a protegir la biodiversitat, l’arena de la platja i la costa.
També s’ha previst el webinar Posidònia, el dijous 2 de desembre, amb els resultats del projecte de recuperació de la prada de ses Figueretes.

Art, gastronomia i premis
En la secció ‘Art’, la posidònia es reivindica com a patrimoni natural i cultural d'Eivissa, a través de l'obra dels joiers Elisa Pomar i Enric Majoral. En els seus espais de la Marina i Vara de Rey, tots dos creadors exposaran les col·leccions en les que mostren la seva interpretació artística del fons marí i la seva visió de la posidònia com una joia que tots hem de preservar.
En l'apartat de ‘Gastronomia’, nou restaurants del municipi oferiran variades propostes dirigides a tots els públics, per a donar visibilitat al singular ecosistema de la praderia submarina, on conviuen gran varietat d'espècies.
La Confraria de Pescadors d'Eivissa i la marca de garantia 'Peix Nostrum’ també se sumen a aquesta iniciativa.
Finalment, els Premis Posidònia seran els guardons del concurs 'Viu la Posidònia' a les xarxes socials de Turisme d'Eivissa i es podran guanyar premis com a dinars i sopars en els restaurants adherits a la campanya, nits d'hotel i joies homenatge a la planta mil·lenària, a més de samarretes i màscares.
Totes les activitats del program són gratuïtes i es desenvoluparan seguint els protocols i mesures de seguretat front a la COVID-19.

Enllaç a:
· Programa "Viu la Posidònia" en pdf