abril 24, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Itineraris PatrimonialsInscripcions obertes al nou itinerari patrimonial per Dalt Vila amb la temàtica "Mirada de l’Arxiduc Lluís Salvador. Imatge de la ciutat".

L’Ajuntament d’Eivissa continua amb els itineraris patrimonials, dins del programa ‘Un passeig per la història de la ciutat’. Aquest dissabte, 30 d’abril, tendrà lloc l’itinerari "Segle XIX, la mirada de l’Arxiduc. Imatges de la ciutat".

Aquest any farà 155 anys que l’Arxiduc Lluís Salvador d’Austria visità per primera vegada l’illa en agost de 1867. En aquest itinerari proposam reconèixer els paisatges i la ciutat de l’època a través de les descripcions i els dibuixos que realitzà l’Arxiduc.
El punt de trobada serà a Portal Nou i finalitza al Portal de ses Taules. La durada de l’itinerari és de dues hores aproximadament.

Per al regidor de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, "l’objectiu del programa 'Un passeig per la història de la ciutat' és donar a conèixer al públic en general, els distints aspectes de la Ciutat Històrica, Patrimoni Mundial, organitzats per temàtiques que ens revelin els valors culturals i patrimonials de Dalt Vila i el seu entorn".

D’aquesta manera, des de l’Ajuntament d’Eivissa, s'ofereixen itineraris temàtics cada mes, els caps de setmana en horari de matí. Els grups són reduïts i les persones interessades s’han d’inscriure prèviament al Centre d’Interpretació Madina Yabisa.

Al mes de maig hi ha programats dos itineraris patrimonials, el dissabte 7 i diumenge 22, sota la temàtica de la ciutat medieval. Es tracta d’un recorregut per Dalt Vila identificant els trams conservats de les murades medievals i dels carrers d’intramurs hereus l’època andalusina. També es comentaran les edificacions introduïdes darrere la conquesta de 1235, fins a la construcció de les murades renaixentistes al segle XVI.

Al mes de juny, el dissabte 4 i diumenge 19, els itineraris patrimonials tindran la temàtica ‘El port, sa Penya i la Marina’. La visita està dirigida a conèixer el desenvolupament dels barris portuaris a extramurs, la seua evolució urbana i els seus edificis més representatius. Aquest itinerari inclou la visita a la casa Broner. En aquest cas, el punt de trobada serà el Mercat Vell, finalitzant al passeig de Vara de Rey. La durada de l’itinerari serà de dues hores i mitja.

Totes les inscripcions s’han de fer al Centre d'Interpretació de Madina Yabisa, al telèfon 971 392 390 o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. en horari de dimarts a diumenge de 10:00 a 14:00 h. Dilluns i festius tancat.

Wpp