abril 20, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Nou servei ORAEl regidor de Mobilitat, Aitor Morrás, ha explicat que amb el nou servei, amb més places disponibles d’aparcament regulat, ‘aconseguim més rotació, més fluïdesa en la circulació d'Eivissa i més facilitat per als residents per aparcar’.

L’Ajuntament d’Eivissa portarà al pròxim ple del municipi la modificació del contracte del Servei de Regulació i Control de l’Estacionament de Vehicles amb limitació horària a determinades vies de la ciutat introduint la zona verda i una reducció de preus per als usuaris residents, entre altres canvis. Una vegada aprovat de manera inicial al ple, es terminarà la redacció dels plecs, es confeccionarà l’ordenança de tasses vinculades a l’estacionament regulat i es treurà a licitació. Es preveu que la nova explotació del servei comenci al primer trimestre de 2023.

Al plec de prescripcions s'estableix que en les zones verdes, els residents amb distintiu podran estacionar sense límit de temps dins del seu sector. La resta d'usuaris ho podran fer durant un màxim de dues hores i hauran de canviar de sector.

Les places de zona blava es destinaran als usuaris no residents, que podran estacionar un màxim de quatre hores sense canviar de sector. Els residents també podran estacionar sense límit horari en les zones blaves dins del seu sector.

D'altra banda, també s'inclouen tres tipologies diferenciades de zones subjectes a l'estacionament regulat: la zona A, residencial; la zona B, residencial-comercial i turístic; i la zona C, d'oci turístic.

Per zones, el barri de ses Figueretes (amb 509 places d'estacionament), Eixample II (425), Mercat Nou (906), Sa Capelleta (543), la Marina (90), Ampliació (1.148) i Ampliació ses Figueretes (1.258) corresponen a tipologia A.
Es Pratet (261) i s'Alamera (169) formen part de la zona denominada B, mentre que Marina Botafoch, amb 610 places, s'inclou en la categoria C, d'oci turístic. Aquesta zona només estarà activa en temporada alta, del 1 de juny al 30 de setembre.

El regidor de Mobilitat, Aitor Morrás, ha explicat que 'aquest nou servei tendrà 6.000 places d'aparcament regulat, hi haurà més rotació i, per tant, més facilitat per aparcar i com a conseqüència directa menys vehicles donaran voltes per trobar aparcament. Es redueix el preu que pagaran els residents gairebé a la meitat, és a dir pagaran 50 euros en compta dels noranta que paguen en aquest moment i també aconseguim més recursos per l'Ajuntament d'Eivissa. Aconseguim més rotació, més fluïdesa en la circulació d'Eivissa, més facilitat per als residents per aparcar, també una reducció dels preus de residents a més d'un servei més eficient econòmicament per a l'Ajuntament'.

Des de la regidoria de Mobilitat han explicat que el contracte inclou a més la millora de la gestió dels aparcaments de recàrrega elèctrica, de les zones de càrrega i descàrrega i de les places per a persones de mobilitat reduïda on s’ha detectat una utilització abusiva. També s'instal·laran panels informatius d’ocupació de places d’estacionament regulat, hi haurà control dels aparcaments disuasoris i vehicles elèctrics de control amb sistemes de lectura de matricules.

Horaris i tarifes
Quant a l'horari i tarifes del servei, fixades per l'Ordenança Municipal Reguladora del Servei d'Estacionament Regulat de Vehicles de Tracció Mecànica en la Via Pública de la ciutat d'Eivissa, a les zones A i B es diferenciarà entre horari d'hivern de 9 a 14 hores i de 17 a 20 hores, de dilluns a divendres; i els dissabtes de 9 a 14 hores; i d'estiu, de juny a setembre, des de les 9 a les 22 hores de dilluns a dissabtes. Els diumenges i festius, l'aparcament és lliure. La zona C només estarà activa durant la temporada estival amb un horari de 9 a 6 hores de dilluns a diumenge.

Les tarifes establertes en l'ordenança fiscal vigent segons la zona d'estacionament A, B o C i si és temporada alta o baixa, són per a usuaris en general d’1,00 €/h en temporada baixa i 1,25 €/h temporada alta a la Zona A; a la Zona B 1,25 €/h la temporada baixa i 1,50 €/h a l’estiu i a la Zona C (només activa en temporada alta): 1,50 €/h (9.00-22.00) i 2,00€/h (22.00-6.00).

Per a residents en àmbit regulat la tarifa anual de resident (R-2) baixa a 50 €/any; la tarifa temporada alta Zona C (R-2): 17 €/any (proporcional a l'anual). Així mateix, la tarifa diària de resident (R-1) és de 0,60 €/dia i la de resident combinada (R-1) màxim d’1,00 €/h (places blaves) y 1,25 €/h (places verdes) (zona A, B i C).

La durada del contracte s'estableix en vuit anys amb possibilitat de pròrroga de dos anys. L'adjudicatari disposarà d'un termini màxim de 20 dies, a partir de la signatura del contracte, per a començar l'execució de les obres necessàries i tres mesos per a la implantació i posada en servei del nou sistema d'estacionament regulat.

Enllaç a:
· Presentació nou servei estacionament regulat en pdf
· Tall de veu del regidor de Mobilitat, Aitor Morrás

Wpp