abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Obres carril biciL'Ajuntament d'Eivissa ha iniciat aquesta setmana les obres de construcció del carril bici de l’avinguda Bartomeu de Roselló amb un pressupost d’adjudicació de 89.003,18 euros.

El carril bici de l’avinguda de Bartomeu de Roselló té l’objectiu de donar continuitat al carril bici projectat a l’avinguda d’Isidor Macabich, on proximament s’iniciaran les obres de reforma integral de tota l’avinguda, permetent la circulació dels usuaris de la bicicleta, segregats del trànsit rodat, des del Port d’Eivissa fins la E-10, generant un eix vertebrador de la mobilitata sostenible a la ciutat d’Eivissa.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Eivissa, Aitor Morrás, ha dit que ‘compartim el mateix objectiu que ens han traslladat des de la societat civil que demana la creació d’una veritable xarxa de carrils bici per tal de fomentar la mobilitat sostenible, reforçant la posada en marxa del transport no motoritzat i reduïr de manera progresiva la contaminació ambiental i acústica dins el casc urbà i augmentar la seguretat dels i les ciclistes’.

El carril bici de l’avinguda Bartomeu de Roselló consistirá en un carril bidireccional que ja s’està construint a la part sud de l’avinguda. El carril es diferenciará amb un paviment vermell i separadors indicatius. Tindrà una longitud de 280 metres i transcorrerà per la zona propera a la vorera,Tan sols s’hauran de realitzar tasques d’esbucament de voreres als encreuaments dels diferents carrers per on transcorre el carril bici.

A l’avinguda Bartomeu Roselló es distingeixen tres trams, diferenciats per les interseccions amb el carril bicil. El primer tram va des de l’inici del carril fins la primera intersecció, amb el carrer Ramon i Cajal. I els trams dos i tres, que desemboquen a l’avinguda d’isidor Macabich.

Les obres es preveuen executar sense afectació a la circulació del transit rodat, tot i que en algún moment puntual, especialment quan les obres s’executin als encreuaments, es podria produïr algún desvimanet de la circulació.

El projecte preveu també l’adequació definitiva de l’actual parada de taxis de l’avinguda Bartomeu de Roselló com a aparcaments de zona blava quedant, com a parada definitiva de taxis, la recentment creada a l’avinguda de Santa Eulària, al Port d’Eivissa, tal i com va sol.licitar la patronal del taxi.

L’Ajuntament d’Eivissa té previst ampliar la xarxa de carrills bici i connectar els carrils existents a la resta de la xarxa amb la posada en marxa de més obres a diferents punts de la ciutat. Els projectes están inclosos als pressupostos municipals de 2022 i consistirán en la implantació d'altres dos carrils bici, un al Carrer Extremadura i altres per a connectar el Passeig Marítim amb la zona de Jesús, així com la posada en marxa d’un sistema públic de lloguer de bicicletes, entre d’altres.

Wpp