Març 28, 2023

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Menús producte local i ecoEls menjadors de les dos escoletes municipals d’Eivissa introdueixen als seus menús producte local i ecològic. L’Ajuntament d’Eivissa ha posat en marxa aquest mesura per millorar la qualitat dels menús i per tal de contribuïr a sensibilitzar a les famílies i a millorar la salut amb productes ecològics i de temporada.

Les dos escoletes municipals de la ciutat d’Eivissa compten des de principis d’any amb productes locals i ecològics als menús per als infants. Es tracta d’una introducció progressiva d’aliments, i en funció dels menús preparats per les escoletes i la temporada, que té per objectiu millorar la qualitat dels aliments que s’ofereixen als infants amb productes que no han estat tractats, contribuir a la capacitat productiva d’aliments a l’illa d’Eivissa i generar una consciencia entre les famílies de que el consum de producte ecològic es beneficiós per la salut i el medi ambient.

La nova mesura ha estat presentada per la regidora d’Educació, Formació i Normalització Lingüística, Mariví Mengual, acompanyada de la directora de l’escoleta de Can Cantó, Marta Añibarro que  han presentat la introducció del producte local i ecològic als menús de l’escoleta.

La cooperativa Ecofeixes, integrada per mes d’una desena de productors d’agricultura ecològica i de Km 0 d’Eivissa, és l’encarregada de distribuir els productes.
Des de l’Ajuntament d’Eivissa, la regidora d’Educació, Mariví Mengual aposta per “cercar una major coherència en les pràctiques de sostenibilitat i precisament els centres educatius son el millor lloc per posar en marxa la millora en la nostra alimentació i conscienciació mediambiental”
Prop de vuitanta infants que assisteixen als menjadors de les dos escoletes municipals es beneficiaran d’aquesta mesura.
La regidora a més ha destacat la qualitat de tots els productes alimentaris que s’utilitzen a les escoletes i ha confirmat que els menús en que s’utilitza el peix es fa amb rap, gall, lluç i bacallà.
La directora de l’escoleta de Can Cantó, Marta Añibarro, ha  destacat la importància d’aquesta mesura que es potenciarà amb activitats educatives de conscienciació  entre els més petits.