Febrer 28, 2020

ajuntamentdaltvila

Inscripció a les Jornades per a Famílies 2020

Inscripció oberta: Inscripció on line | Lloc d'impartició: Casal d'Igualtat 
Tallers i xerrades dirigits a pares, mares i famílies,  amb fills i filles de 3 a 18 anys · Organitza: Regidoria d'Educació

Les Jornades per a Famílies 2020 disposen un ampli programa de tallers i xerrades dirigits a pares, mares i famílies interessades a aprendre noves ferramentes i compartir experiències en l'educació dels infants. Enguany, com a novetats, es tractaran les temàtiques d'ús i continguts de la tecnologia i l'educació sexual.  

El programa de Jornades per a Famílies, que s'impartirà al Casal d'Igualtat, ofereix un total de 10 programes dirigits a les famílies, el que suposa un total de 35 hores formatives, que comencen a partir del mes de gener fins al mes de març des del cicle infantil fins a l'adolescència i distribueix de la següent manera: 4 programes dirigits a famílies amb fills i filles de 3 a 6 anys; 3 per a famílies amb fills i filles de 6 a 12 anys i 3 cursos per a famílies amb fills i filles en secundària. D'aquesta manera, la regidoria d'Educació preveu tallers a tots els cicles de formació i amb diversitat de temàtiques.

Per tal de facilitar la conciliació, l'Ajuntament d'Eivissa posa a disposició dels pares i mares un servei gratuït d'acollida per als infants. Jornades per a famílies preveu, al cicle infantil un total de 4 xerrades formatives.

En la primera es tractarà l'autoestima i tindrà lloc el 14 de gener. Es tracta d'una xerrada sobre com reforçar l'autoestima dels fills i filles tractant aspectes com la superació i autorealització.
La segona xerrada, prevista pel 21 de gener, tractarà la temàtica de les emocions i es treballarà el desenvolupament de la intel·ligència emocional i la competència emocional. Els dies 20 i el 22, tindrà lloc el taller de gestió de pantalles (TIC), on s'analitzarà els usos i les temàtiques que utilitzen els més petits amb les tecnologies, des dels efectes psicoevolutius en els menors fins a l'entrada en nous camps de conductes additives.

Al mes de febrer, el dia 4, es realitzarà el taller de Gestió familiar, sobre com ajudar a millorar la convivència familiar; els dies 3, 5, 11 i 13 de febrer tindran lloc els tallers 'Atenció... arriba l'adolescència' i els dies 18,20 el taller de Parentalitat Positiva, dirigit al cicle de primària i els dies 25 i 27 la part dirigida al cicle de secundària. Aquests tallers tenen l'objectiu d'analitzar als pares i mares des de la perspectiva de la intel·ligència emocional.

Al mes de març tindran lloc els tallers dirigits al cicle de secundària. El dia 12 la xerrada El "porno" educa?, destinada a orientar a les famílies en la prevenció d'aspectes negatius relacionats amb la sexualitat dels seus fills i filles i els dies 17, 19, 24, 26, 31 i 1 arriba "Parla amb ells i elles" que tracta de millorar la comunicació entre els diferents membres de la família.

Enllaç a:
· Inscripció on line
· Descarrega el programa en pdf