abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Jornada RegenerateL’Ajuntament d’Eivissa ha acollit la tercera trobada del Consorci Regenerate, conformat per les ciutats d'Eivissa, Palma i l’illa de Menorca, per tal de treballar en la posada en marxa del projecte, cofinançat per Europa, amb l’objectiu d’establir oficines a les tres illes per a fomentar la regeneració energètica d’habitatges.

A la reunió hi han assistit el regidor d’Habitatge de l’Ajuntament d’Eivissa, Aitor Morrás, el director general d’Habitatge de Palma, Josep Maria Rigo, i la consellera d’Habitatge de Menorca, Cristina Gómez.

El projecte significa un estímul per a la renovació residencial i ha rebut un finançament de 1,8 M€ de la Comissió Europea, amb una puntuació de 14 sobre 15 punts possibles i subvencionant el 100% del sol·licitat, sent una de les millors propostes de les 29 presentades en la Comissió Europea.

Per al regidor d’Habitatge, Aitor Morrás, ‘aquest projecte servirà per canalitzar els fons Next Generation que arribin per a la rehabilitació energètica d’edificis per tal de seguir lluitant contra el canvi climàtic i contra la pobresa energètica’.

La consellera d’Habitatge de Menorca, Cristina Gómez, ha assegurat que ‘l’estratègia és deixar de consumir electricitat i els mínims que es consumeixin que siguin a través de les energies renovables’.

Josep Maria Rigó,director general d’Habitatge de Palma, ha afirmat que a Palma el repte per a rehabilitar edificis es molt gran. Europa està apostant per a rehabilitació energètica i les institucions locals són fonamentals per canalitzar aquestes ajudes’.

A més, dels objectius descrits, ha afegit Rigó, ‘aquestes rehabilitacions energètiques afavoriran també l’increment de la rehabilitació dels edificis, creant més llocs de feina.
La quantia a la qual ascendeix aquesta subvenció per a la ciutat d’Eivissa és de 192.840,10 euros, la ciutat de Palma rebrà una subvenció de 700.000 euros i l’illa de Menorca, 400.000 euros.

La finalitat d'aquesta subvenció és crear una estructura que doni diferents serveis per a ajudar a impulsar la rehabilitació del parc residencial dels diferents territoris de les Illes Balears, a través de la creació d'una oficina amb suport tècnic i social a la ciutat d'Eivissa.

Wpp