abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Vara de ReyL’Ajuntament d’Eivissa se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, demà 12 de maig, il·luminant de color blau fosc l’enllumenat ornamental i estàtua del passeig de Vara de Rey.

La fibromiàlgia i la fatiga crònica són malalties que afecten diferents sistemes del cos i provoquen, entre d’altres símptomes, una sensibilitat accentuada davant factors ambientals. Es tracta de malalties d’evolució irregular, fet que pot provocar que a vegades la persones pugui mantenir el dia a dia amb normalitat i que en altres ocasions el dolor, el cansament o la hipersensibilitat es torni incapacitat i impedeixi fer vida normal. Es tracta de malalties emergents que afecten cada vegada més població, i també més jove.

El Dia de la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica es celebra el 12 de maig en record de l'infermera Florence Nightingale (nascuda el 12 de maig de 1820), fundadora de la primera escola d'infermeria moderna i qui va lluitar pels drets de les persones que van patir discapacitats a la guerra de Crimea.
Es pensa que Florence Nightingale va patir fibromiàlgia o síndrome de fatiga crònica durant gran part de la seva vida.

Una celebració a la qual se suma l’Ajuntament d’Eivissa per donar suport a la millora de la informació a la societat respecte a aquesta malaltia i en solidaritat amb les persones afectades.

Wpp