abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Joves voluntarisEl projecte ‘Construint un estiu solidari a Eivissa’ porta a un grup de 10 joves voluntaris de Palma a col·laborar durant el mes d’agost amb les escoles d’estiu del municipi.

Un grup de 10 joves voluntaris de Palma participa durant el mes d’agost a l’activitat d’escoles d’estiu al municipi dins del programa Cos Europeu de Solidaritat amb el projecte ‘Construint un estiu solidari a Eivissa’. Es tracta de joves estudiants de graus relacionats amb l'educació i que han fet la part teòrica de monitor/a d'oci i temps lliure.

La regidora de joventut, Claudia Cotaina, ha explicat que ‘normalment aquest projecte es duia a terme amb voluntaris de països europeus, però la situació d'enguany no ho ha permès’. Així mateix ha assenyalat que ‘l'objectiu de l'activitat és fomentar els valors de solidaritat, voluntariat i interculturalitat i oferir a joves de fora d'Eivissa l'oportunitat de col·laborar en les activitats d'educació no formal d'oci i temps lliure de l'escola d'estiu municipal, on poden desenvolupar les seues competències aprenent de l'experiència i de ser solidaris’.
Durant aquest mes, els voluntaris faran costat a l'equip de professionals -directors i directores, monitors i monitores de nens amb necessitats especials- de l'escola d'estiu. Així, col·laboraran en la realització d'activitats i tallers i en la dinamització de les activitats del programa setmanal, on s'inclouen jocs de pati, cooperatius, d'aigua o esportius. També faran costat al grup de monitors acompanyant el grup d’infants en les excursions setmanals. Abans de començar el seu voluntariat, els i les joves han rebut una formació de quatre dies.