Octubre 15, 2019

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Arthur RimbaudLa Biblioteca Municipal d’Eivissa dedica el mes d’octubre a l’escriptor Arthur Rimbaud amb motiu del 165 aniversari del seu naixement.

Arthur Rimbaud. - Charleville, 20 d’octubre de 1854 — Marsella, 10 de novembre de 1891. Va rebre una educació severa a causa del caràcter rígid de la mare -el pare militar havia abandonat a la família i manifestà aviat una rebel·lia i un inconformisme acusats. Dotat d’una forta precocitat intel·lectual, amb només 14 anys ja componia poemes de gran maduresa inspirats en Víctor Hugo i Baudelaire. Contrari a Napoleó III, celebrà la caiguda del II Imperi i l’aparició de la Commune (1871) I fugí del nucli familiar amb intenció d’arribar a París. En aquesta època començà la seua revolució poètica, caracteritzada per la ruptura formal amb qualsevol concepte de moral tradicional, amb la religió i amb la literatura.

El primer fruit fou un dels seus poemes més colpidors: Bateau ivre. Arribà a París (1871), on es va dedicar amb Paul Verlaine -amb qui mantingué una relació amorosa-, a la vida bohèmia. Junts viatjaren per Anglaterra i Bèlgica, però a Brussel·les, després d’una forta discussió, fou ferit pel seu amic d’un tret de pistola. En Une saison en Enfer (1873) el poeta feia un comiat de la poesia, de les seues rebel·lions i al·lucinacions.

Enllaç a:
· Guia de lectura completa en pdf